Trädgårdsfesten 4-5 september 2021

Trädgårdsfesten ägde rum hos Reija Karjalainen, ett konstnärshem i Kronhem utanför Knivsta. Där målar Reija fantastiska tavlor. Man kan besöka hennes ateljé, galleri och trädgård. Det är öppet varje söndagseftermiddag.

Utsikten från orangeriet, där jag hade förmånen att ha min utställning, är fantastisk.

Många var intresserade av mina smycken och lyssnade gärna när jag berättade om hur jag gör, särskilt hur man slipar stenar och hur resultatet kan bli.

Ett exempel på slipning av stenar är den här porfyrstenen som står på ett lönnlöv i koppar. Porfyr är nästan lika hårt som diamant och det tar lång tid att få till den blanka, lena ytan. Stenen plockade jag i Blyberg utanför Älvdalen för ett par år sedan.
Det var flera som var intresserad av den här infattade ametistringen. Den såldes under söndagen.
Min lilla utställning hade en fin plats under Reijas tavla ”Till liv”
Det lilla bordet med smycken till försäljning var väl besökt. Jag sålde flera örhängen.
En skön kaffepaus utanför orangeriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *