Min sida

När jag gick i pension bestämde jag mig för att börja med silversmide. Jag har alltid varit förtjust i smycken och köpt en hel del när jag varit på resa. Av en händelse fick jag kontakt med Eduardo Dato, en silversmed i Viksjö. Han hade smideskurser i en verkstad i Rissne via ABF. Numera har han sin verkstad i Viksjö, Järfälla.

Som helt nybörjare började jag tillverka smycken och bruksföremål 2014. Jag har provat på att arbeta i olika metaller såsom silver, mässing och koppar och använt olika metoder. Det är så roligt och har blivit en form av meditation. Jag tänker inte på något annat under tiden jag smider.

Från början var jag mycket osäker och behövde mycket stöd och vägledning av Eduardo. Allteftersom åren har gått har jag blivit säkrare och fått lättare att skapa min egen design.

För att berätta om mitt silversmide har jag börjat bygga upp en blogg där du som är intresserad av silversmide kan följa hur jag som nybörjare har startat upp en ny hobby. Du har möjligheter att lämna kommentarer till mina inlägg. Se sidan om integritetspolicy. Du kan följa mina motgångar och framgångar, min glädje när jag lyckas och besvikelse de gånger jag misslyckas.

Min firma heter M Smycken. Skulle du vilja komma i kontakt med mig för att beställa ett smycke använder du min mail: [email protected]